top of page

Oudenaarde teleurgesteld over commotie rond wedstrijd tegen Anderlecht


Oudenaarde, 2 april 2023 - Oudenaarde heeft een week in mineur achter de rug omwille van het conflict met Anderlecht over het niet doorgaan van de wedstrijd, voorzien op 26 maart.


Alternatief terrein

Oudenaarde betreurt ten zeerste dat de wedstrijd tegen Anderlecht niet heeft kunnen doorgaan zoals gepland. Na aankomst van de scheidsrechter werd terecht beslist dat het terrein ongeschikt was om te spelen en om de wedstrijd bij gebrek aan een alternatief terrein af te gelasten. Anderlecht had volgens Oudenaarde voldoende kans gehad om op voorhand te kunnen inschatten dat de staat van het veld zeer slecht en gevaarlijk was, en had daarom een alternatieve locatie moeten voorzien op 26 maart. Oudenaarde vindt dan ook dat Anderlecht hier ernstig nalatig in geweest is.


Onderhandelingen zijn mislukt.

Oudenaarde heeft het initiatief genomen om een nieuwe wedstrijddatum voor te stellen op zaterdag 1 april. Dit voorstel werd door Anderlecht afgewezen op donderdagavond, waarop Oudenaarde zijn spelers hiervan geïnformeerd heeft. Zaterdagochtend veranderde Anderlecht dan toch nog van mening en stelden zij voor om toch te spelen. Ondanks deze compleet onrealistische zet van Anderlecht, heeft Oudenaarde nog inspanningen geleverd om dit te proberen organiseren. Dit bleek, zoals verwacht, niet meer haalbaar.

De beheerder van het kampioenschap heeft daarop zondag 2 april als definitieve datum naar voor geschoven. Oudenaarde had deze datum eerder in de week al afgewezen. Dit voorstel is compleet onmogelijk omwille van de organisatie van de Ronde Van Vlaanderen. Een wielerevenement dat 1 miljoen bezoekers trekt, waarvan 600 000 in en rond Oudenaarde. De meeste spelers van Oudenaarde kunnen op die dag hun huis niet verlaten met de wagen. De bewoners van de stad zijn in effectieve lockdown.


Oudenaarde wil nog steeds spelen

Oudenaarde heeft er alles aan gedaan om deze wedstrijd mogelijk te maken. De club betreurt het dat zij door Anderlecht in een moeilijke positie werd gebracht en dat dit tot onvermijdelijke gevolgen heeft geleid. Oudenaarde stapt naar de geschillencommissie en heeft vertrouwen in een uitspraak in haar voordeel en kijkt ernaar uit om de wedstrijd op een eerlijke manier te spelen indien dit nog mogelijk is.

Ondanks deze moeilijke situatie wil Oudenaarde benadrukken dat het de eerste doelstelling is om de relatie met Anderlecht te herstellen én om deze wedstrijd alsnog te spelen. Op het klassement zal de impact minimaal zijn. Noch Oudenaarde, noch Anderlecht kan nog deelnemen aan de (eventuele) play-offs en Oudenaarde is ook mathematisch zeker van behoud in tweede divisie. Het gaat hem puur over het sportieve aspect. Oudenaarde wil rugby spelen op het veld en niet op papier, maar dan moet het systeem eerlijk zijn en de regels consequent worden toegepast.

555 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page